A te autód, a te felelősséged!

"A te autód, a te felelősséged!" elnevezéssel kampányt indít a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület a kilométeróra-csalások tudatosítása érdekében.

A szervezet közleményében azt írja, hogy becslések szerint az országba importált tíz használt gépjárműből kilenc, míg a belföldi kereskedelemben forgó autók közel ötven százaléka manipulált kilométerórával rendelkezik, ami nagyjából egymillió autótulajdonosra nézve jelent kockázatokat.

 


Gablini Gábor, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) vezetőségi tagja és a Magyar Autós Szakmai Szövetség elnöke szerint a tekert kilométeróra hamis információt ad a tulajdonosnak az autó főegységeinek és egyéb alkatrészeinek műszaki állapotáról. Gablini emlékeztetett arra, hogy a meghatározott kilométerszámhoz kötött kötelező karbantartás elmaradása súlyos károkat okozhat, mivel adott esetben motorhiba (például vezérműszíj-, vezérműlánc-szakadás) és azonnali motorleállás léphet fel.

A manipulált kilométerórák miatt fellépő egyik legsúlyosabb gazdasági kockázatot az jelenti, hogy a meghatározott gyári garancia csak adott kilométeróra-állásig szól. Ezért egyrészt a potenciális vevő azt hiheti, hogy a megvásárolni kívánt autó még garanciális védelmet élvez – tehát olcsóbb fenntartási költséggel rendelkezik –, másrészt a biztosító nagyobb mértékű amortizációval számol baleset esetén, ezért többet kell fizetnie a káreset kijavításakor, amit végső soron az autósok fizetnek meg magasabb biztosítási díjak formájában.

A HENT a hamisítás elleni világnap alkalmából indítja el a kampányt. A kezdeményezés keretében a következő egy évben kiemelt figyelmet kapnak többek között a hamis, illetve minősítetlen autóalkatrészek által okozott károk is, az egyes folyadékok ki nem cseréléséből származó baleseti kockázatok, a rossz minőségű gumik, a xenonizzók hamisítása és engedély nélküli beszerelése kapcsán felmerülő kockázatok, a hamis fékalkatrészek, illetve az egyéb engedély és kompetencia nélküli szolgáltatások (például hamis garanciakönyv és forgalmi) által okozott gazdasági károk.

Nyiri Repair Kft.

Nyiri Gyula Autószerelő mester

Telefon: +36 20 220 0741

Telephely: 1097 Budapest Kén utca 6. /Iparterület/

Székhely: 2314 Halásztelek Puskás Tivadar utca 21.

Nyitvatartás: H-P 08 - 16h
Sz-V Zárva

Email: auto.motordiag@gmail.com

Web: www.automotorszerelo.hu

Telephelyen belül másik épületbe költöztünk.

Telephely bal oldalán középen vagyunk. Kitáblázva /Nyiri Repair KFT/ (TGK gumis mellett!)
Az autó parkolónk is megváltozott! A telephely első részébe bal oldalon, piros felfestésben. Szintén kitáblázva.